onsdag, oktober 28, 2009

Mor på høje hæle

Jeg har købt denne bog til mig selv. Det er yderst sjældent at jeg bruger penge på BØGER, når man kan få tøj for de samme penge. Prioritering er det vist. Og nu hvor jeg (endnu ikke) kan passe ret meget af mit tøj, mister interessen for tøj shopping til mig selv. For det er meget nedslående at vide at der kan gå et helt år eller mere indtil man er normal vægtig igen.
Så kan det jo også være ligemeget.

Men i stedet har jeg købt en bog (faktisk har jeg købt 2 bøger, en sangbog til Vigga er det også blevet til). Jeg vil stærkt anbefale denne bog til jer læsere.

Forfatteren formår at formidle det, at gennemgå en graviditet, fødsel og derefter livet med barn på en humoristisk måde, som er meget beroligende. Som der så fint står, det er ikke chickt at føde. Hell no.
Og så er der også tips og råd til hvordan man kan bruge ens stiletter EFTER man har født.


Mor på høje hæle af Mette Mølbak.
Jeg har købt min hos adlibris til 171 kr.

Lige her

Jeg er lige her. Og bloggen fungerer stadig, skal bare liiige...fodre en baby, lægge en vask over, rense flasker...tjekke mails, lufte barnevogn, lufte hunde og så skal jeg have noget mad indenbords.

Men jeg er her, og hverdagen går i bedste velgående, rutiner er ved at blive indarbejdet.
Jeg vil godt sige til jer som er lidt baby forskrækket, det ER ikke så hårdt som de skriver i bøgerne, selvfølgelig er det træls at baby brokker sig for 4 gang på 1 time, selvfølgelig er det ih altså, når baby skider igen når den rene ble har siddet på i 3 min. Selvfølgelig er det besværligt når baby gylper på dit tøj, 10 min. inden du skal ud af døren.
Men det er absolut til at overleve, når man tænker på de gode ting.
Jeg har endda haft lidt tid foran symaskinen, det er blevet til 2 suttesnore, den ene har jeg givet væk og den anden beholder jeg. Har ikke lige fået taget billeder.
Jeg tænker lidt om jeg skulle lave en DIY på dersens suttesnore, for de sælges til skyhøje priser, men er super nemme og billige at lave selv.
Vigga er efterhånden 5 uger, sover stadig om natten, smiler og snakker en masse. Hun er generelt glad og rigtig nem. Men jo, hun kan godt blive sur ;-)
Jeg HAR vist vundet i lotteriet.

lørdag, oktober 17, 2009

Oh, den nattesøvn

Kan man komme godt fra start?
Vigga sover rimelig godt om nattenen, faktisk sover hun rigtig rigtig godt, at jeg frygter den dag hun ikke gør.
I nats sov hun fra 23.30 - 7.30 og igen fra 8.30 - 10.30, ok, hun er tilgengæld vågen det meste af dagen. Men jeg får nok med søvn at jeg ikke behøver en lur om eftermiddagen, så det er ok. Desuden har jeg måske fundet en fidus til at få hende til at sove et par timer i barnevognen.

Det KUNNE være læks hvis det holdt i de næste sådan cirka 18 år - eller er det for meget forlangt?

onsdag, oktober 14, 2009

At bruge noget der ikke kan tåle vand

Hmm. Høreappararter kan ikke tåle vand, det er i hvertfald helt sikkert.
Men hvad gør man så lige med babysvømning? Det er noget jeg godt kunne tænke mig at praktisere, det må være rigtig hyggeligt i den lille bitte svømmehal vi har her i byen - og så er jeg sikker på at barnet vil sove super godt efter sådan en tur.

Nogen derude som er høreapparartsbruger, som har været i vandet med baby og en snes ukendte mennesker?

fredag, oktober 09, 2009

Succes!

Dagen startede med at jeg planlagde, at tage bussen ind til Stenløse by for at bytte lidt barselsgaver og gå rundt derinde. Busturen tager 20 min. hver vej, og jeg ved jo at Vigga sover godt i barnevognen.
Så langt så godt.

Hun bliver ked i den første butik, og jeg kan slet ikke beslutte mig for hvilke bukser jeg kunne tænke mig i stedet for dem Vigga har fået. Ekspedienten forstår mit dilemma og triller lidt barnevogn. Vigga falder næsten i søvn.
Efterfølgende går jeg lidt rundt udenfor for at få Vigga til at sove igen, ind i butik nr. 2, bliver Vigga helt hysterisk ked af det, at jeg må tage hende op. Den nye ekspedient er også forstående og siger at jeg kan gå lidt rundt og komme tilbage når Vigga er rolig - gør jeg ikke, skynder mig at vælge noget og ud af butikken.
Tænker at jeg nok må tage hjem og amme hende. I bussen på vej hjem bliver hun ked af det igen, må tage hende op.
De andre passagerer smiler forstående og sætter sig langt væk, fra den grædende baby.
Verdenen uden for ER skræmmende.

Her til aften ville jeg så prøve lidt god slyngekarma, for Vigga er rigtig træt men vil ikke sove andre steder end på armen. Og jeg har ondt i arm og skuldre af at bære på hende, og så var der de der kartofler som skulle skrælles.
Slyngen bliver bundet efter videoen med den nuttede fyr, ligger Vigga i som begynder at hyle.
Mere sulten tænker jeg, fint ammer hende i 5 min, hvor hun falder i søvn. Godt så. I slyngen igen, når at skrælle 5 kartofler, mere hyleri. Ah, det er nok bleen.
Ny ble og hun er så træt at hun ikke gider at brokke sig over den våde numse.
I slyngen igen, aer hende på panden og hun falder til ro. Succes.
Skræller resten af kartoflerne, hun begynder at hoste og det er jo svært med sutten så hun klynker. Smart at mor er i nærheden. Mere succes.

Her 20 min. senere sover hun stadig (uden sut), aftensmaden er færdig og der er talent 2009 i tvet.

OG jeg har begge hænder fri. SUCCES!

torsdag, oktober 08, 2009

At få tiden til at gå...

...er ikke et problem med et stk. 16 dage gammel pigebarn.
Den ER god nok at det kan være svært at nå i bad, lige at lægge en vask over, få noget mad og ikke mindst støvsuge. Sidst nævnte har jeg ikke kunne praktistere endnu.
Jeg har tilbragt mange mange dage i huset, både under graviditeten fordi jeg var tung og ville ikke risikere at få bækkenløsning, og i dagene efter jeg fødte, mest fordi verdenen uden for var skræmmende.
Men nu skulle det være, ud og trille barnevogn. Nøøj, hvor barnevognen triller godt!

Og så får man altid lige et tillykke eller to på vejen, mest fordi "alle" i denne bydel kender K og ved at jeg samt indholdet tilhører ham. Jeg kender ikke et øje.
Provinsbyen er heldigvis god og hyggelig at gå ture i, tæt på vand og masser af landskab, på en blæsedag kan man virkelig få blæst hjernen igennem.

Lidt stemnings billeder af vogn og indhold.